Президент України Петро Порошенко зустрівся з виконуючою обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун та привітав з ухваленням Закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», а також прийняттям у першому читанні проекту закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів, повідомляє прес-служба глави держави.

«Вітаю з цим важливим результатом на шляху реформ, який поєднаний з реформою освіти, поєднаний з пенсійною реформою», — сказав Президент.
Петро Порошенко наголосив на важливості підвищення якості надання медичних послуг на селі та ухвалення відповідного закону. Він наголосив на важливості за два тижні підготувати до другого читання цей проект, щоб за два тижні його ухвалили. Глава держави зазначив, що уже передбачені бюджетні видатки на фінансування сільської медицини,  і проект телемедицини може бути розпочатий.
Уляна Супрун зазначила, що галузь охорони здоров’я багато років потребувала реформування. «Це є перший крок, і попереду у нас дуже багато роботи. Ми будемо разом з вами і з урядом працювати для того, щоб втілити ті зміни, які потрібні. Сільська медицина, телемедицина, яка завдяки тому, що ви звернули увагу на цю болючу тему, разом із медичною реформою ітимуть пліч-о-пліч, щоб ми могли їх завершити», — підкреслила в. о. міністра.
За її словами, це буде «довгий і нелегкий шлях, бо зміни завжди ідуть важко». «Ті реформи, які відбуваються в медицині, вони також є антикорупційні, бо в медицині є також багато корупції, але починається зміна системи, яка буде прозорою і справедливою», — також наголосила Уляна Супрун.
У коментарі на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук глава держави наголосив, що схвалення Верховною Радою в першому читанні внесеного ним проекту закону «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» вже має фінансовий ресурс. «Державний бюджет України на 2017 рік вже передбачає виділення 4 млрд. грн. на оновлення сільської медицини. Вимагаю, щоб вже в цьому році мешканці сіл відчули реальні зміни на краще», — зазначив Петро Порошенко.
«Заклади охорони здоров’я та їх відділення будуть укомплектовані необхідним обладнанням і набором ліків. Сільські лікарі отримають стимулюючу оплату праці й гідні умови для життя. На допомогу жителям села прийде телемедицина, консультування найкращих фахівців», — підкреслив Президент.

Депутатську недоторканність буде ліквідовано

Президент України Петро Порошенко заявляє, що недоторканність народних депутатів буде скасована в Україні. Глава держави очікує, що вже на наступній сесії Верховна Рада підтримає трьомастами голосами відповідні зміни до Конституції України для остаточного й безповоротного розв’язання цієї проблеми.
«Як і обіцяли, недоторканність в Україні буде ліквідована. Минулого року необмеженого імунітету ми позбавили суддів», — зазначив Петро Порошенко у коментарі на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.
«Слід віддати належне народним депутатам — сьогодні вони зробили відповідальний політичний крок до скасування і власного привілею. Вважаю, що вже на наступній сесії Верховна Рада не розгубить сміливості і дасть триста голосів за остаточне й безповоротне рішення цієї проблеми», — підкреслив Президент.
Глава держави також додав: «Дуже розраховую, що і ті, хто найбільш активно рекламувався на темі недоторканності в ці дні, не поміняють своєї позиції, коли побачать, що це вже не піар, а нова реальність».