Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 19 жовтня.
 
Група J. «Естерсунд» (Швеція) — «Атлетік» (Іспанія, Більбао). 2:2.
 
«Зоря» (Україна, Луганськ) — «Герта» (Німеччина, Берлін). 2:1. Голи: Сілас, 4, Зельке, 57, Сваток, 79.
 
«Зоря»: Лунін, Опанасенко, Прийма (Сваток, 22), Гречишкін, Сухоцький, Харатін (Андрієвський, 63), Сілас, Караваєв, Гордієнко, Луньов (Громов, 80), Юрі. Тренер — Юрій Вернидуб.
 
«Герта»: Ярстейн, Пекарик, Штарк, Рекік, Платтенгардт (Калу, 59), Вайзер, Лустенбергер, Майєр, Ессвайн, Лазаро, Зельке (Ібішевич, 58). Тренер — Паль Дардаї.
 
Рефері — Ліран Ліані (Ізраїль).
 
Львів. «Арена Львів». 9 521 глядач. 15 градусів.
 
 
Вітаємо «Зорю» з важкою, але заслуженою перемогою! Як то кажуть, сильним завжди таланить. От і луганчанам вдалося забити швидкий гол. Сілас завдав надпотужного удару. М’яч пробив усе на своєму шляху — і стінку, і воротаря Ярстейна!
 
Перший тайм так і завершився з мінімальною перевагою «Зорі». А от після перерви гостям вдалося встановити рівновагу. Зельке, перед тим як його замінили, головою замкнув передачу з кутового.
 
Але «Зоря» не припинила боротьбу за звитягу. І її наполегливість, цілеспрямованість і мужність було винагороджено. Відзначився Сваток після відмінної передачі Караваєва. Луганчани зберегли переможний рахунок!
 
***
 
Група В. «Скендербеу» (Албанія, Корча) — «Партизан» (Сербія, Белград). 0:0.
 
«Динамо» (Україна, Київ) — «Янг Бойз» (Швейцарія, Берн). 2:2. Голи: Ассале, 17, 39, Мбокані, 34, Морозюк, 49.
 
«Динамо»: Коваль, Кендзьора, Віда (Пантич, 80), Кадар, Пиварич, Морозюк, Сидорчук (Гармаш, 62), Буяльський, Гонсалес, Мораес, Мбокані (Бєсєдін, 90+2). Тренер — Олександр Хацкевич.
 
«Янг Бойз»: фон Бальмос, Мбабу, фон Берген, Нугу, Лотомба, Фасснагт, Саного, Соу (Ебішер, 76), Сулеймані, Нгамалеу (Шик, 85), Ассале (Нсаме, 89). Тренер — Адольф Гюттер.
 
Вилучено Саного, 82 (друге попередження).
 
Рефері — Маттіас Гестраніус (Фінляндія).
 
Київ. НСК «Олімпійський». 21 789 глядачів. 12 градусів.
 
 
Перший тайм, якщо відверто, засмутив. Це був уже не той «Янг Бойз», якого динамівці вдома «побили» (3:1) в липні у матчі відбору до Ліги чемпіонів. Нинішня команда упевнена в свої силах, навіть зухвала. І головне — не забарилася першою забити.
 
Господарі, хоч і зрівняли рахунок, розігравши ефектну комбінацію, котру завершив Мбокані, незабаром пропустили вдруге. Знову відзначився активний Ассале. Забив, як кажуть у таких випадках, у роздягальню.
 
Але одразу після перерви Морозюк зі штрафного (метрів з 20) забив красень-гол у ліву «дев’ятку». Момент, як дві краплі води, нагадував той, котрий виник напередодні в матчі Ліги чемпіонів «Барселони» з «Олімпіакосом».
 
Там відзначився Мессі.
 
Надалі «Динамо» мало перевагу, створило багато моментів. Але ні Мораес, ні Мбокані, ні Гонсалес своїми шансами не скористалися, навіть коли їхня команда грала в більшості. Втім, є позитивний момент — кияни не програли і зберегли лідерство в групі. Тільки вони в активі мають дві перемоги. Інші три клуби не виграли жодного поєдинку.
 
***
 
Олександра Хацкевича привітали з днем народження. Він подякував і сказав:
 
— Нам надто дорого коштувала ця нічия. У плані турнірної стратегії результат досить непоганий. Але у Віди серйозне розсічення, а Сидорчук ще пройде ретельне медобстеження. Поки що нічого не скажу про ступінь серйозності його травми.
 
— Були абсолютно два різні тайми. Що говорили гравцям у перерві і чому не було в заявці Хачеріді?
 
— Можливо, вам згори і здалося, що тайми різні, але і в першій половині матчу ми діяли активно. Однак без везіння теж не можна. Мбокані підвела виконавська майстерність, Гонсалес повинен був забивати. Потім рикошет — і м’яч залетів у наші ворота, а далі пропущений гол після стандартного положення. Розберемо ті моменти разом, адже хлопці персонально відповідають за гравців під час стандартів. Щодо Хачеріді, то він і досі не працює в загальній групі після повернення зі збірної.
 
***
 
Уже завтра на «Динамо» чекає ще один дуже серйозний іспит. Столичний клуб у матчі 13-го туру чемпіонату УПЛ на своєму полі (НСК «Олімпійський») приймає лідера чемпіонату — донецький «Шахтар»...