Закликали вчора на прес-конференції Президента України Віктора Януковича та лідерів опозиції керівники ветеранських громадських організацій. На їхню думку, дії силових структур, праворадикального крила та провокаторів, щодо мирних акцій, продовжують бути каталізатором переростання конфлікту в соціальний вибух.
За словами голови Всеукраїнського союзу громадських об’єднань учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів Віктора Палія, нині необхідно організувати спільну роботу учасників конфлікту з метою повернення довіри народу до влади. Для цього потрібно створити Національний комітет примирення, до якого включити представників більшості й опозиції у владі та інститутів громадянського суспільства. 
У свою чергу голова Спілки офіцерів України, капітан першого рангу Євген Лупаков зазначив, що сьогодні основне завдання всіх людей, які мають вплив у суспільстві — громадських діячів, політиків, релігійних лідерів, — не допустити ескалації конфлікту. «Потрібно зупинити переростання соціально-політичного конфлікту в громадянську війну і, передусім, перевести всю діяльність в конституційні рамки. Насамперед необхідно зупинити діяльність «тітушок» та радикально налаштованих груп», — підсумував він.