У селі Крута Балка Новосанжарського району, що на Полтавщині, врочисто відкрили реконструйований дошкільний навчальний заклад «Капітошка».

Мешканці сільської глибинки знали цю стару будівлю як інтернат для немісцевих школярів, що вже не використовувався за призначенням. А дитсадок у селі закрили майже два десятиліття тому. За таких обставин малечу доводилося возити в дошкільний заклад розташованої за десяток кілометрів звідси Драбинівки або залишати вдома...
На оновлену спільну домівку для дошкільнят у Крутій Балці найбільше чекали їхні батьки. Та з огляду на обсяги робіт, які належало виконати, і, відповідно, кошторис витрат вона ризикувала перетворитися на довгобуд. Зрештою, левову частку коштів на реконструкцію виділили тамтешні аграрії. З облаштуванням дитсадка, наповненням його меблями й обладнанням допомогли також повпреди місцевої та районної влади.
Керівники облради й ОДА Олександр Біленький і Валерій Головко, які взяли участь в урочистостях із нагоди відкриття «Капітошки» (на знімку), наголосили на важливості співпраці влади, громади і соціально відповідального бізнесу. Адже саме завдяки спільним зусиллям згаданий дитсадок вийшов справді сучасним і затишним. Загалом цей дошкільний заклад відвідуватимуть понад три десятки дітей.

Фото автора.