Нападника мадридського «Реалу» Кріштіану Роналду знову визнано кращим гравцем світу за версією ФІФА. Це стало відомо на церемонії в Лондоні.


У цьому році він зумів виграти з «королівським клубом» Лігу чемпіонів, чемпіонат Іспанії, а також допоміг національній збірній Португалії вийти на чемпіонат світу-2018.


***


Нагороди кращого тренера і кращого воротаря року отримали відповідно Зінедін Зідан («Реал», Мадрид) і Джанлуїджі Буффон («Ювентус», Турин). А премію Ференца Пушкаша за найкрасивіший гол було вручено нападнику лондонського «Арсеналу» Олів’є Жиру.


***


На церемонії оголосили склад символічної збірної за версією Міжнародної асоціації професіональних футболістів (FIFPro). Воротар — Джанлуїджі Буффон («Ювентус»); оборонці — Дані Алвес («Ювентус» / ПСЖ), Леонардо Бонуччі («Ювентус» / «Мілан»), Сергіо Рамос і Марсело (обидва — «Реал»); півоборонці — Лука Модрич, Тоні Кроос (обидва — «Реал») і Андрес Іньєста («Барселона»); нападники — Неймар («Барселона» / ПСЖ), Ліонель Мессі («Барселона»), Кріштіану Роналду («Реал»).