Президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс після поєдинку з «Шахтарем» повідомив журналістам, що готує сюрпризи в зимовий трансферний період. Зокрема, сказав, що триватиме активний пошук центрального оборонця. Але жодних прізвищ не називав.


Утім, як то кажуть, вісті не лежать на місці. «Динамо» може повернути до своїх лав вихованця клубу Олексія Хобленка, котрий нині виступає за «Чорноморець». Подейкують, що наставник киян Олександр Хацкевич зацікавлений у послугах 23-річного форварда. Він добре знайомий із можливостями цього футболіста, бо працював з ним на посаді тренера «Динамо-2». За ту команду Хобленко виступав з 2011-го по 2016 рік. Зіграв 72 матчі, забив 11 м’ячів.

Крім того, на умовах оренди грав за «Полтаву» і «Говерлу».


Торік нападник перейшов до «Чорноморця» (спочатку в оренду, потім уклав повноцінний контракт), за який забив 7 м’ячів у 46 матчах, зокрема два м’ячі у ворота «Динамо» в нинішньому чемпіонаті. Влітку наступного року договір Хобленка з одеситами завершується. Крім киян, ним цікавляться клуби з України і Східної Європи.


***


Тривають розмови і про румунського атакувального півоборонця з клубу «Ботошані» Олімпіу Моруцана. Ніби він ще ближче до переходу в київське «Динамо». Зокрема, про це повідомляє портал prosport.ro.


За інформацією видання, кияни запропонували за вінгера 1,5 мільйона євро, але документи про перехід поки що не підписано. Побічно цю інформацію підтвердив і президент румунського клубу Валеріу Іфтіме.


***


Зрозуміло, що реальні події в справі динамівських придбань відбуватимуться під час зимової перерви. Можливо, спливуть ще якісь прізвища. А про згадані вище й розмови не буде.