Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр ліга. Перший етап. 14-й тур.
 
28 жовтня. «Шахтар» — «Сталь». 1:1. Харків. ОСК «Металіст». 2 741 глядач. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Феррейра, 14 — Обрадович, 64.
29 жовтня. «Зірка» — «Ворскла». 1:0. Кропивницький. «Зірка». 1 467 глядачів. Рефері — Бондар (Київ). Гол: Чичиков, 19.
«Зоря» — «Олександрія». 2:2. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 1 200 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Голи: Юрі, 11, Громов, 33 — Старенький, 54, Бондаренко, 70.
«Верес» — «Олімпік». 1:1. Львів. «Арена Львів». 738 глядачів. Рефері — Романов (Дніпро). Голи: Сергійчук, 10 (п) — Моха, 51.
«Карпати» — «Динамо». 1:1. Львів. «Україна». 4 125 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Віда, 12 — Мякушко, 54.
 
Матч «Чорноморець» — «Маріуполь» закінчився вчора пізно ввечері. Про нього розповімо вже у наступному номері газети.
 
 
Три українські клуби, як відомо, цього тижня проведуть чергові поєдинки в єврокубках. Першим у боротьбу вступає «Шахтар», котрий завтра в четвертому турі групового раунду Ліги чемпіонів у Харкові зіграє з «Фейєноордом» із Роттердама.
 
А в четвер «Динамо» і «Зоря» (також у четвертому турі групових змагань) проведуть поєдинки у Лізі Європи. Кияни — в Берні (Швейцарія) проти «Янг Бойз», луганчани — в столиці Німеччини Берліні проти «Герти».
 
Оце тріо мало нагоду перевірити готовність до міжнародних зустрічей у матчах чемпіонату УПЛ. І всі вони пройшли за майже однаковими сценаріями. Спочатку фаворити відкривали рахунок (луганчани забили навіть два м’ячі), а потім дозволяли суперникам зрівняти його.
 
«Шахтар» сенсаційно розійшовся миром з командою з Кам’янського, котра посідала на той момент останнє місце. Хоча все починалося за сценарієм «гірників». Вони забили швидкий гол і володіли ініціативою. Але «Сталь» вистояла і в другому таймі Обрадович потужним ударом з лінії карного майданчика встановив рівновагу — 1:1. Надалі всі намагання «Шахтаря» вирвати перемогу завершилися невдачею.
 
Засмучений наставник донеччан Паулу Фонсека сказав:
 
— Команда, котра майже не діставала до наших воріт, забила гол. Усе це підтверджує брак самовіддачі і серйозності, а також недооцінку опонента.
 
Так, ми залишилися на першому місці, однак я повністю незадоволений рівнем футболу, який ми показали. У деяких хлопців з’явилася можливість зіграти. Вони дуже чекають шансу, просять і кричать про нього, а коли я їм його даю — не користуються. Найімовірніше, такої можливості вони більше не отримають.
 
***
 
«Зоря» після першої півгодини вела в рахунку 2:0. Але після перерви їй протистояла зовсім інша «Олександрія». Це була зібрана, рішуча і націлена на серйозну боротьбу команда. Зрештою, підопічні Володимира Шарана встановили рівновагу. І надалі могли навіть вийти вперед.
 
***
 
«Динамо» у зливу швидко відкрило рахунок у Львові. Ефектний фірмовий гол головою забив Віда. А потім гості зменшили оберти. «Карпати» мали кілька нагод відзначитися. Особливо близьким до мети був колишній динамівець Мякушко (на знімку), котрий вийшов на «побачення» з Ковалем. Але воротар врятував становище. Однак півоборонець реабілітувався після перерви, провівши зі штрафного (метрів із 30) красень-гол, поціливши в «дев’ятку».
 
 
 
Тренер динамівців Олександр Хацкевич, уже вкотре за останній час, кинув у бій... одразу чотирьох нападників (на допомогу Мбокані і Кравцю випустив Мораеса і Бєсєдіна). Але то були марні потуги. Це був п’ятий матч «Динамо» поспіль, у якому воно не змогло виграти.
 
Фото Євгена КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України»).