П’ятий обласний журналістський фестиваль «Осінні зерна» провели на Кіровоградщині (27—28 жовтня). Цього разу журналістів, керівників та працівників ЗМІ з усієї області приймав гостинний та щедрий Олександрійський край.

 

 

У гвардійській військовій авіаційній частині 2269 учасники фестивалю ознайомилися зі зразками сучасної зброї та військової техніки (на знімку), що є нині на озброєнні Національної гвардії України, поклали квіти до меморіалу «Захисникам України».


Журналісти також ушанували пам’ять свого колеги, відомого в області краєзнавця і лікаря Анатолія Кохана, на території Олександрійської ЦРЛ (головний лікар — Валентина Гарагуля). Премію його імені заснувала нещодавно Олександрійська територіальна організація НСЖУ.


На відомому далеко за межами України заводі ТОВ «Віра — Сервіс Інтермаш» дізнавалися про особливості виробництва сучасних багатотоннажних підйомних кранів та іншого устаткування. А на стадіоні «Ніка» (база ФК «Олександрія») — про сучасні умови тренувань та проведення змагань футболістів.


Сільський голова Головківки Тетяна Кузьменко та директор Головківського НВК Анатолій Куруп провели для гостей району екскурсію місцевою школою та унікальним в області спортивним комплексом. А Приютівська селищна рада (селищний голова — Вікторія Лисенко) похвалилася сучасним станом самого населеного пункту, добре оснащеною амбулаторією, чудовим дитячим садком та високим рівнем шкільного виховання.


Незабутні враження отримали журналісти, побувавши на надсучасному тваринницькому комплексі МТК «Петриківське молоко».


У перервах між відвідинами різних виробничих та соціально-культурних об’єктів учасники фесту обговорили нагальні журналістські проблеми. Зокрема — стан виконання закону про роздержавлення друкованих ЗМІ та проблеми співпраці з ПАТ «Укрпошта».


На подальші добрі справи журналістів благословили — в храмі св. Іллі настоятель архімандрит Христофор Лисенко, а в Свято-Георгіївському храмі — настоятель протоієрей Євген Камінський.


Завершився фестиваль щирим спілкуванням з активом Шарівської сільради, обговоренням проблем та досягнень території з директором ПАТ «Шарівське», депутатом обласної ради Віктором Кузьменком, сільським головою Людмилою Банул, директором Шарівського НВК Оленою Малихіною. І, звичайно ж, традиційним хлібом-сіллю від юних чарівних шарівчанок — на щастя, на здоров’я, на добру пам’ять про гостинну олександрійську землю.


Фестиваль, влаштований Кіровоградською обласною та Олександрійською територіальною організаціями НСЖУ (секретар — Ірина Балашова), що відбувся під егідою голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка, за сприяння Олександрійської районної державної адміністрації (голова — Богдан Куруп) та за фінансової підтримки ТОВ «УкрАгроКом», знайде продовження в численних публікаціях, відео- та фотозвітах, щоб наступного року розгорнутися в іншому районі області. Щоб люди знали, любили і шанували свій рідний край. Бо він того вартий!


Фото Віталія МОСКАЛИКА.