Керівники Тернопільщини — голова обласної ради Віктор Овчарук та голова облдержадміністрації Степан Барна — зустрілися з редакторами обласних та районних газет краю. Ця зустріч відбулась з ініціативи обласної організації Національної спілки журналістів України.

 

Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук і голова Тернопільської обласної організації НСЖУ Василь Тракало під час зустрічі.

Фото надано автором.

Під час тривалої дискусії було порушено низку позицій, які важливі у контексті проведення реформ та їх висвітлення. Адже на часі реформування ключових галузей країни — освіти та медицини. Зміни в цих галузях спрямовані на поліпшення надання освітніх послуг та забезпечення доступу пацієнтів до якісної медицини. Важливими є пенсійна реформа, що передбачає поліпшення соціального становища майже 300 тисяч пенсіонерів області, та земельна реформа, яка дасть змогу облікувати всі землі.


Обговорили представники медіа та влади й реформу децентралізації, завдяки якій в області значно збільшились власні надходження до місцевих бюджетів і за рахунок яких здійснюються ремонти та будівництво об’єктів соціальної інфраструктури.


Звертаючись до журналістів, Віктор Овчарук, зокрема, зачепив проблеми медичної реформи: «Реформи — єдиний шлях до поліпшення життя людей. Тому Тернопільщина активно ввійшла в процес реформи місцевого самоврядування шляхом передачі на місця реальних повноважень та обов’язків, а також відповідного матеріального ресурсу. Відтак ми розпочали секторальні реформи. А прийняття Верховною Радою Закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» дало поштовх реформі в галузі охорони здоров’я.


З 2017 року розпочато зміни первинної ланки медичної допомоги в області. Основне завдання — побудувати фундамент сімейної медицини. Здійснюються кроки, що поліпшать якість і доступність надання медичних послуг для кожної конкретної людини: це реформування первинної медичної допомоги та створення підґрунтя для розвитку сімейної медицини, введення референтних цін на ліки».


На завершення керівники області запевнили газетярів: «2017 рік область завершить з хорошими показниками, принаймні вже нині можемо говорити про значне перевиконання бюджету — прогнозовано на 100 мільйонів гривень».

Тернопільська область.