МІСЦЕВІ ВИБОРИ

 

Вісім громад уже з очільниками

Місцевих голів та депутатів сільських та селищних рад обрали у восьми прикарпатських ОТГ. Зокрема, за попередніми даними, Назарій Іванів став керівником Брошнів-Осадської ОТГ, Сергій Радиш — Рожнівської, Володимир Попович — Ланчинської, Зеновій Томащук — Яблунівської, Іван Танюк — Заболотівської, Роман Крутий — Ямницької, Іван Мельник — Переріслянської, Микола Волочій — Дзвиняцької ОТГ.
Загалом на посади голів ОТГ претендували 34 кандидати, на депутатські мандати — 673.

Галина БРУХАЛЬ.

Івано-Франківська область.

Зафіксовано дрібні інциденти

За підсумками виборів, які на Житомирщині проходили в 13 ОТГ, спостерігачі громадянської мережі ОПОРА задокументували 19 інцидентів. Зокрема, на трьох дільницях в Овруцькій ОТГ виборці псували бюлетені. Як встановила поліція, у двох випадках це були чоловіки у стані алкогольного сп’яніння. Їхні дії не зовсім піддаються логіці, тому що один із них спочатку хотів проголосувати, а потім порвав бюлетень і спробував вкинути його в скриньку. Координатор ОПОРИ Тарас Чмут звернув увагу на низьке технічне забезпечення дільничних виборчих комісій: десь були проблеми з виборчими скриньками, з кабінками для голосування, десь не було сейфа, тому виборча документація зберігалася вдома в голови ДВК. Але вибори пройшли спокійно, спроб вплинути на результати голосування не виявлено.

Оксана ЛУК’ЯНЕНКО.

Житомирська область.

Боєць АТО здобув рекордну підтримку

З переконливим результатом (90,2 відсотка голосів) переміг на виборах на посаду голови Глуховецької селищної об’єднаної територіальної громади Козятинського району на Вінниччині Олександр Амонс, який балотувався від партії БПП «Солідарність». Він один із тих, хто у 2014 році захищав країну від російсько-терористичних військ на Донбасі.

Глуховецький голова селищної ОТГ Олександр Амонс (із дружиною) здобув рекордну прихильність — за нього віддали голоси 90,2 відсотка тих, хто прийшов на дільниці.

— Така висока довіра людей зобов’язує до активної роботи, — каже новообраний голова. — Не тільки в рідному селі, а й ще у двох населених пунктах — Непедівці та Гурівцях, які тепер разом із Глухівцями становлять одну громаду.
Також високий результат довіри виборців (72 відсотки) у голови Гніванської міської ОТГ Володимира Кулешова. Понад 60 відсотків голосів віддали за кандидатури голів Віктора Любченка (Староприлуцька сільська ОТГ) та Володимира Сличука (Росошанська сільська ОТГ) Липовецького району. Семеро з дев’яти новообраних керівників громад представляють партію БПП «Солідарність».

Віктор СКРИПНИК.
Фото надано автором.

Вінницька область.