В Україні зварено понад мільйон тонн цукру, зокрема 220 тисяч — підприємствами Вінниччини. Нині у загальнодержавному масштабі працює 40 заводів, які можуть переробити за добу 172,4 тисячі тонн буряків.
Щоправда, цукристість коренів дещо нижча за минулорічну — 17,22 відсотка проти 17,86 відсотка, тож і вихід солодкого піску менший. Утім, бурякові площі, за інформацією Мінагрополітики, у 2017-му зросли на 25 тисяч гектарів — до 317,6 тисячі. Тож виробництво солодкого піску помітно не скоротиться і, за прогнозами асоціації «Укрцукор», становитиме майже 2 мільйони тонн.
Агрополітика
115
115
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Комітет з питань бюджету інформує про основні підсумки роботи за 2024 рік 70
-
2Оголошується набір до Молодіжної ради при Голові українського Парламенту 69
-
3Тижневі освітянські та наукові новини від Комітету з питань освіти, науки та інновацій 63
-
4Мешканці громад тепер можуть впливати на перерозподіл місцевих бюджетів, а депутати зобовʼязані звітувати перед ними 52
-
58 січня Україна відзначає 90-ту річницю з дня народження Василя Симоненка 52