Існування таких комплексів не передбачено законодавством

У Львові навчально-виховні комплекси перетворять на садки, а учнів переведуть до найближчих шкіл. Про це повідомляє офіційний сайт міської ради. Структурні зміни обумовлені новим законом України «Про освіту» та скоригованим законом «Про загальну середню освіту», в яких не передбачено такого типу навчального закладу.
НВК — це школа плюс садок. Такі комплекси нині працюють в усіх регіонах країни. Зазвичай їх створювали на місці садочків, у яких значно зменшилася кількість вихованців. Проте у новому освітньому законодавстві передбачено лише три типи навчальних закладів: початкова школа, гімназія та ліцей, розповідає керівник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик. Тож сім львівських НВК підлягають реформуванню.
Така перспектива влаштовує не всіх. Батьки вихованців львівського НВК «Арніка» написали колективне звернення до міської ради з вимогою не ліквідовувати цей навчально-виховний комплекс. Цікаво, що де-факто дітям доведеться сидіти на уроках у приміщенні НВК, хоча де-юре їх переведуть до однієї зі шкіл.
— Минулого тижня провели перші зустрічі, наради із керівниками НВК, а також із керівниками найближчих шкіл для того, щоб обговорити процес, як ми рухаємося далі, яким чином ми повинні працювати, бо такої структури, як НВК, вже не буде. Рішення на сьогоднішній день ще не прийнято. Відбулися певні обговорення, з одними керівниками ми зустрічалися, будемо зустрічатися із керівниками інших навчальних закладів для того, щоби прийняти правильне рішення, — коментує Зоряна Довганик.
Нещодавно керівниця управління освіти спілкувалася з батьками школярів із НВК «Арніка».
— Ми пояснили усю інформацію, батьки були просто дезінформовані. Ми провели розмову, і батьки пішли задоволені, — цитує Зоряну Довганик прес-служба Львівської міської ради.
За наслідками майбутніх зустрічей з керівниками освітніх закладів, а також татами і мамами школярів чиновники обіцяють прийняти виважене рішення, яке влаштує всіх учасників навчально-виховного процесу.
В управлінні наголошують, що всі вчителі реформованих НВК будуть працевлаштовані. Якщо діти переходитимуть до іншої школи, то й педагогів переведуть до цього навчального закладу.

Вл. інф.