Дедалі більшу зацікавленість викликає в наукових і професійних колах із державної служби поява першого науково-практичного коментаря, який насичено правовою конкретикою і новими категоріями Закону України «Про державну службу». Цього разу зустрітися з авторським колективом та його керівником професором, академіком НАПрН України Анатолієм Селівановим зажадали професорсько-викладацький склад і студенти Міжрегіональної академії управлінського персоналу (на знімку).

Презентацію наукового коментаря організували ректор МАУП професор Микола Курко та відомий політолог, проректор професор Микола Головатий, щоб донести до студентів і викладачів зміст кожного його розділу. Зрозумілою була допитлива увага студентів до одного із найважливіших предметів навчання для майбутніх управлінських кадрів. Саме сучасне правове регулювання в зазначеному законі закономірно створило наукову базу для творчого колективу вчених, що принесло їм авторитет та заслуговує на вдячність від майбутніх фахівців в управлінні. Адже кожен студент і викладач з цього предмета знайде відповіді на найскладніші питання правового статусу та діяльності управління апарату.
Критерієм зайняття посади службовцем є завжди досконале опанування теорією державної служби. На цьому акцентували в своїх виступах з теорії і практики державної служби постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді України професор А. Селіванов та завідувач кафедри КНУ імені Тараса Шевченка професор М. Іншин. Вони дохідливо роз’яснили, як у системному викладенні правових норм законодавець створив механізм формування і практичної діяльності апарату державних службовців і персоналу, які разом досягають поставлених завдань в управлінні державними і суспільними справами. Від викладачів МАУП було висловлено побажання розробляти більше таких наукових праць осмислення законів і проводити зустрічі із студентами вже з конкретними досягненнями наукової думки в реалізації законів.

Анатолій ПОДОЛЯКА,
керівник апарату МАУП, професор.
Фото надано автором.