Однакову кількість голосів на виборах об’єднаних територіальних громад (ОТГ), що відбулися 29 жовтня цього року, набрали шестеро кандидатів у депутати на трьох округах на Вінниччині. Щоб визначити, кому дістанеться мандат, голосувати доведеться повторно.

За інформацією громадянської мережі ОПОРА, така ситуація виникла на двох виборчих округах у Староприлуцькій сільській ОТГ Липовецького району та одному окрузі Брацлавської селищної об’єднаної громади Немирівського району. Зокрема, по 30 голосів виборці віддали за Богдана Ямчука від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та самовисуванця Наталію Остапчук. По 28 голосів набрали самовисуванець Віктор Зінченко та Ольга Костюк, кандидатуру якої пропонувала політична партія Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Всі вони виборювали мандат депутата Староприлуцької сільської ОТГ. Не вдалося визначити переможця серед двох кандидатів у депутати в одному з округів Брацлавської селищної ОТГ. Однакову кількість голосів (по 22) отримали від виборців Дмитро Менчук та Віктор Вікулов.


Згідно із Законом України «Про місцеві вибори», у таких випадках має відбутися повторне голосування. Рішення про дату його проведення встановлює і ухвалює територіальна виборча комісія.

Вінницька область.