Учора Вищий спеціалізований суд України переніс на 6 листопада розгляд касаційної скарги прикордонника Сергія Колмогорова. Засідання перенесли через неявку сторони обвинувачення. Служителі Феміди зачитали заяву прокурора, у якій він зазначив, що не може взяти участь у слуханні.
Нагадаємо, старший солдат Бердянського прикордонного загону Сергій Колмогоров 9 вересня 2014 року чергував на блокпості в районі Маріуполя. Під час несення служби військовослужбовці помітили автомобіль, який блимав фарами, подаючи якісь сигнали, а потім попрямував у бік блокпоста. На вимогу зупинитися для перевірки документів водій лише натиснув на газ і пішов на прорив.
Попереджувальні постріли не зупинили порушника, а швидкість транспортного засобу лише збільшилася, тому, згідно зі Статутом, прикордонниками було відкрито вогонь на ураження, внаслідок чого загинула жінка. І хоч слідство встановило, що вогонь по автомобілю одночасно вели дев’ять осіб, цивільний суд Маріуполя засудив лише прикордонника Сергія Колмогорова до 13 років ув’язнення, а апеляційний суд згодом залишив вирок у силі.
Тепер у прикордонника є лише один шанс уникнути тюремного ув’язнення — позитивне для нього рішення Вищого спеціалізованого суду України (так звана касація).