Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 4-й тур. 2 листопада.


Група В. «Партизан» (Сербія, Белград) — «Скендербеу» (Албанія, Корча). 2:0.


«Янг Бойз» (Швейцарія, Берн) — «Динамо» (Україна, Київ). 0:1. Гол: Буяльський, 70.


«Янг Бойз»: фон Балльмоос, Мбабу, Нугу, фон Берген, Лотомба, Сулеймані, Ебішер, Соу, Фасснагт (Шик, 80), Ассале, Нсаме (Нгамале, 73). Тренер — Адольф Гюттер.


«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Кравець, 46), Хачеріді, Віда, Пиварич, Корзун, Морозюк, Гармаш, Буяльський (Шепелєв, 87), Гонсалес, Мораес. Тренер — Олександр Хацкевич.


Рефері — Тоні Шапрон (Франція).


Берн. «Стад де Суісс». 10 077 глядачів. 12 градусів.


Як відомо, динамівці точили величезного зуба на «молодих хлопців» із Берна, котрі влітку стали «шлагбаумом» на їхньому шляху до групового раунду Ліги чемпіонів. І футболістам «Динамо» таки вдалося взяти реванш. А ще вони перервали безвиграшну серію, котра тривала п’ять матчів.


У першому таймі гості, відверто кажучи, грали так собі. А от після перерви ми побачили справжню команду — згуртовану і бойову. Звичайно, були помилки і неточності. Але відчувалося величезне бажання всіх гравців виграти.


Чудову нагоду забити мав Артем Кравець, котрий вийшов на заміну одразу після перерви. Але якимось дивом він не влучив у ворота з вигідної позиції. Та динамівці продовжували загострювати гру. І були нагороджені за це.

На 70-й хвилині Денис Гармаш зробив подачу з флангу на Дерліса Гонсалеса, котрий знайшов у карному майданчику Віталія Буяльського (на знімку). А той обробив м’яча й ефектно пробив під бокову стійку.

 

 

Штрафний удар виконує Микола Морозюк.


Господарі, природно, кинулися рятуватися. І слід сказати, що кілька разів вони були близькі до успіху. Однак кияни самовіддано і надійно зіграли в обороні.


Отже, «Динамо» нарешті зняло з себе прокляття «Стад де Суісс», але, мабуть, найважливіше те, що воно достроково гарантувало собі вихід з групи.


***

Георгій Бущан провів успішний єврокубковий дебют.


— Як було ухвалено рішення поставити у ворота Бущана, а не Коваля? — після зустрічі запитали Олександра Хацкевича.


— Насамперед Георгія потрібно привітати з дебютом. Рішення ми ухвалюємо спільно. Журналісти завжди ведуть статистику: скільки ударів по наших воротах, скільки пропустив Коваль... Ми тільки пам’ятаємо, як він не рятує. А коли виручає, ми чомусь забуваємо. Ми дали Максиму відпочинок. Головне, що Бущан відіграв на нуль. Йому допомогла оборона. Так, були десь помилки, але без хвилювання нікуди. У деяких моментах він зіграв просто здорово.


— Поясніть появу Гонсалеса праворуч і заміну Кендзьори.


— Дерліс ефективніше грає праворуч. Він загострює, бере гру на себе, йде один на один на суперника. Якщо грає ліворуч, то більше зміщується в центр і вже немає такого гострого продовження. Матч в Олександрії показав, що це його рідна позиція — праворуч. Щодо Кендзьори, то він в одному з епізодів отримав струс. Томаш навіть не розумів спочатку, де перебуває. Це було вже не його рішення про заміну, хоча він хотів грати.


— На якій позиції діятиме Циганков після повернення?


— Давайте дочекаємося його повернення, а там побачимо, як його використовувати. Людина не грала місяць. Тільки починає працювати за індивідуальною програмою. Дай Боже, щоб він швидше повернувся і нас підсилив.


— Сьогодні була велика кількість кутових у виконанні команди суперника. Ви були до цього готові?


— Мали справу з досить сильною командою, яка добре використовує стандартні положення. Можливо, десь нам і пощастило. Вся гострота біля наших воріт була саме після стандартів. Футболісти «Янг Бойз» кремезні і десь нас пригнічували, але добре, що так усе закінчилося.


— Як відновлюватимете футболістів до недільного матчу з «Ворсклою» в чемпіонаті?


— Тільки відпочинок. Хлопці тепер звертаються до лікарів по допомогу. Адже гра на синтетичному полі здоров’я не додає...


Фото uefa.com