У Верховній Раді відбувся черговий практикум для посадових осіб місцевого самоврядування. Захід провів апарат Верховної Ради України разом із Комітетом Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Участь у ньому взяли керівники та фахівці органів місцевого самоврядування з питань місцевого економічного розвитку. Програма реалізується за участі Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAID.

Практикум відкрили заступник керівника апарату Верховної Ради Олександр Мартиненко та виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.
Як повідомили в інформаційному управлінні апарату Верховної Ради, представників місцевих громад ознайомили з принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, правилами оформлення проектів законів та вимогами законодавчої техніки, основами нормотворчості місцевого самоврядування. Фахові консультації з цих питань надали працівники Головного юридичного управління апарату Верховної Ради України, Інституту законодавства парламенту.
Жвава дискусія відбулася під час круглого столу за участю працівників секретаріатів комітетів Верховної Ради з питань економічної політики; промислової політики та підприємництва. Учасники обговорили нагальні питання економічного розвитку територій, обмінялись досвідом розв’язання конкретних проблем на місцях.