Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко разом із народними депутатами Марією Іоновою та Дмитром Андрієвським у Білій Церкві зустріли військовослужбовців 72-ї ОМБр, які повернулись із зони проведення АТО на місце постійної дислокації. Військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців (72-ї ОМБр) зустрічали також їхні родичі та представники громадськості. З цієї нагоди відбулася низка заходів: хода особового складу бригади, урочистості та святковий концерт.

Перед урочистою ходою відбулося шикування військовослужбовців на військовому майданчику та покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам бригади на території військової частини. Хвилиною мовчання учасники вшановували пам’ять тих, хто не повернувся із зони АТО. Особовий склад військового підрозділу пройшов центральними вулицями Білої Церкви урочистим маршем. Містяни, утворивши «живий коридор», радісно вітали захисників миру, вручаючи воїнам квіти та блакитно-жовті кульки.


За визначні заслуги в забезпеченні обороно-спроможності України представників 72-ї ОМБр було нагороджено державними нагородами.


Із вітальним словом виступила Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко. Політик подякувала військовим за мужність, виявлену під час оборони нашої держави на Донбасі, та за високе виконання поставлених бойових завдань. А також висловила вдячність родинам бійців за підтримку.


Командир 72-ї Окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців, полковник Андрій Соколов у своєму виступі наголосив, що всі військовослужбовці повернулися із зони АТО справжніми Героями, а нині, вперше за чотири роки з початку бойових дій на сході, мають нагоду зібратися разом.


«Низка населених пунктів у зоні проведення АТО, які раніше були невідомими, стали символами мужності та військової майстерності українського війська. Ці бойові дії увійдуть у підручники з військового мистецтва українського війська. Герої 72-ї бригади не посоромили славного імені відважних козаків — Чорних запорожців. Щастя вам і вашим сім’ям, а волю і мир в Україні ми захистимо. Слава Україні!» — зазначив А. Соколов.
Ірина Геращенко разом із Марією Іоновою та Дмитром Андрієвським поспілкувались із військовими 72-ї ОМБр та їх родинами та передали подарунки бригаді для облаштування, зокрема пральні машинки й інші важливі побутові речі.


Після завершення урочистої частини на центральній площі міста відбувся концерт на честь військовослужбовців 72-ї ОМБр, в якому взяли участь гурти «Антитіла», «Брати Гадюкіни», «Ярмак», Христина Панасюк, Валерій Мартишко та місцеві творчі колективи.


За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.