До написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності щороку долучається колектив Університету «Україна». Нагадаємо, що завдяки цій акції 9 листопада перевірити власні знання державної мови зможе кожен охочий.
Радіодиктант транслюватимуть на Першому каналі Українського радіо. Текст о 12.30 читатиме доцент Київського університету ім. Б. Грінченка Олександр Авраменко. Девіз цьогорічного радіодиктанту — «Нас багато. Ми різні. Але нас об'єднує спільна мета». 
Викладачі кафедри української мови, літератури та східних мов університету писатимуть радіодиктант разом із працівниками секретаріату Київської міської ради та її підрозділів.
На виконання рішення столичної ради від 28.05.2015 №571/1435 «Про затвердження Концепції розвитку української мови, культури та виховання історичної пам’яті у жителів міста Києва на 2015—2020 роки» університет заснував секцію «Діловодство та ділове мовлення». Очолює роботу секції О. В. Коломієць — кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри української мови, літератури та східних мов. Така співпраця сприяє залученню до радіодиктанту більшої кількості тих, хто любить і шанує українське слово. Між іншим, протягом червня—жовтня 2017 року в університеті атестацію щодо вільного володіння українською мовою пройшли понад 300 державних службовців.
Радіодиктант має прості правила участі. Зазвичай текст авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису. Він складається приблизно зі 150 слів. Диктор читає його в прямому ефірі двічі.
Кожен охочий може долучитися до акції та написати диктант просто біля приймача. Далі — за бажанням — можна відправити роботу на Українське радіо для перевірки, а можна дочекатися, поки текст з’явиться на сайті чи буде підбито підсумки в прямому ефірі, та перевірити власноруч. До розгляду приймаються лише рукописи. Можна надсилати традиційні, паперові, листи чи електронні (диктант можна відсканувати чи сфотографувати).
Підбиття підсумків і урочистий фінал акції відбувається у грудні. У прямому ефірі ведучі та автор розповідають про кількість листів, географію, особливості тексту та найбільш поширені помилки. Переможці отримують призи та привітання. Утім, останнім часом, з огляду на складну ситуацію в державі, про подарунки та премії не йдеться. Але без приємних сюрпризів не обходиться: усі, хто написав диктант без помилок, стали героями спеціальних сюжетів в ефірі Українського радіо.
Від моменту появи Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Десятки тисяч листів надходять із усіх областей України та з-за кордону: Німеччини, Бельгії, Великої Британії, Канади, Аргентини, Литви, Норвегії, Польщі, Швеції, Франції, Росії, Білорусі, Молдови, Таїланду. Пишуть люди різного віку і різних професій.
Популярність радіодиктанту щороку зростає, бо це не просто перевірка знань. Участь в акції — це вияв солідарності з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили солов’їною і зберегли її для нащадків. Запрошуємо взяти участь у патріотичній акції — радіодиктанті!

Кафедра української мови, літератури та східних мов
Університету «Україна».