Як повідомив старший прокурор з міжнародно-правових доручень прокуратури Севастополя Олександр Проценко, із прийняттям у 2010 році нового Кримінального процесуального кодексу правоохоронці посилили увагу до міжнародного співробітництва під час проведення досудового й судового розслідувань. Зокрема — до видачі (екстрадиції) осіб, розшукуваних іншими країнами за скоєння там кримінальних правопорушень і затриманих на території України.

У 2013 році в Севастополі затримано п’ять злочинців, які переховувалися в Україні від правосуддя інших країн. Усі вони — громадяни Росії та Молдови.

Розшукуваного Слідчим комітетом міста Тольятті Самарської області Російської Федерації обвинувачували в замаху на вбивство шляхом вибуху автомобіля. У Севастополі з дозволу МВС України працювала оперативна група з Росії. У результаті спільних дій у серпні 2013 року затриманого екстрадували до Росії.

Торік до прокуратури Севастополя надійшло 35 запитів на виконання доручень від правоохоронців закордонних країн.

Другого обвинувачуваного в незаконному позбавленні волі й викраденні людини, вимаганні передачі майна й незаконному обігу наркотиків в особливо великих розмірах розшукував Слідчий комітет з Ростовської області. Його затримали 18 жовтня минулого року, заарештували на 40 діб і до кінця лютого видадуть російській стороні.

Севастопольські правоохоронці зробили 17 запитів про надання правової допомоги в інші країни й три запити про видачу громадян України, затриманих за кордоном.

Громадянина Молдови, засудженого на батьківщині за крадіжки й незаконний обіг наркотиків до двох років позбавлення волі умовно, який виїхав в Україну, просило екстрадувати міністерство юстиції цієї країни. У січні 2013 року його затримали в Балаклавському районі Севастополя, а в травні етапували до Одеси для передачі правоохоронцям Молдови.