Сотні водіїв дніпропетровських маршруток працюють без офіційного оформлення, зарплати й обов’язкового страхування. Про це місцеві правоохоронці дізналися «зовсім випадково» — з інформації Пенсійного фонду.
Скандал вибухнув, коли один із водіїв прийшов оформляти пенсію за віком, але не зміг надати довідку про зарплату з останнього місця роботи. А трудився він на одному з найбільших підприємств-автоперевізників Дніпропетровщини.
Як розповіла начальник слідчого відділення лінійного відділу міліції на станції Дніпропетровськ Тетяна Виприк, досудовим розслідуванням установлено факти систематичного неоформлення трудових відносин з більш як 240 водіями, котрі щодня перевозили пасажирів на п’ятьох автобусних маршрутах загального користування в обласному 
центрі.
— 43-річний директор автопідприємства грубо порушив законодавство про працю, не укладаючи договорів у письмовій формі з найманими робітниками, — зазначають правоохоронці.
Підприємство і його співробітники не перераховували необхідні кошти в Пенсійний фонд, у фонди державного соціального страхування на випадок безробіття і загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. А замість офіційної зарплати водії просто знімали гроші із зібраних з пасажирів коштів.
За фактом грубого порушення законодавства про працю генеральному директорові автопідприємства повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України (незаконне звільнення працівника за особистими мотивами, а також інше грубе порушення законодавства про працю). Матеріали направлено до суду.
Дніпропетровська область.