Напередодні Дня української писемності та мови на центральному майдані райцентру Бершадь урочисто відкрито пам’ятний знак генію слова Тарасу Шевченку.

Учитель Микола Джужук (ліворуч) та учень Микола Коновал під час відкриття погруддя Великого Кобзаря. 

Участь у заході взяли народний депутат Микола Кучер, за підтримки якого встановлено скульптурне зображення Великого Кобзаря, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, керівники району та міста, освітяни, учні, шанувальники поетичного слова. Не чиновникам надали право виконати почесну місію. Зробили це історик, дослідник творчості Шевченка, заслужений працівник освіти України Микола Джужук та переможець районного конкурсу читців «Кобзар і Україна» учень бершадської загальноосвітньої школи № 3 Микола Коновал.
За словами голови Бершадської районної ради Михайла Бурлаки, пам’ятний знак Тарасу Шевченку встановлено відповідно до районної програми розвитку культури та духовного відродження. Депутати підтримали ініціативу активістів краю внести їхню пропозицію про вшанування пам’яті генія літератури одним із пунктів названого документа і виконали взяте зобов’язання. Погруддя і постамент виготовлено за кошти районного і місцевих бюджетів. 195 тисяч гривень надано зі скарбниці району, ще майже 91 тисяча — внесок базових місцевих бюджетів.

Віктор СКРИПНИК.
Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.