Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся з делегацією групи з міжпарламентської співпраці з Україною Парламенту Грузії на чолі з керівником групи Георгієм Мосідзе (на знімку). Під час зустрічі А. Парубій заявив, що Грузія — один із найбільших партнерів України. «Нас єднає спільна доля і спільні виклики — Україна і Грузія зазнали агресії від Російської Федерації», — сказав він.

Голова Верховної Ради підкреслив, що обидві наші країни «пліч-о-пліч ідуть шляхом євроінтеграції — в ЄС і НАТО» і що наша співпраця має велике майбутнє.
За словами керівника групи дружби Грузії з Україною, інтерес до нашої країни з боку Парламенту Грузії дуже великий, а тому і група дружби досить численна. Він повідомив, що делегація грузинського Парламенту побувала в зоні АТО, відвідала «сіру зону», села Мар’їнка, Волноваха, Широкине. Вшанувала пам’ять мирних громадян, які загинули біля Волновахи, і українських військових, що полягли  біля Благодатного.
Г. Мосідзе заявив, що представники всіх політичних сил Парламенту Грузії мають єдину позицію щодо підтримки України та її європейських прагнень і боротьби з агресором.
Голова Верховної Ради України поінформував про роботу українського парламенту і нагадав, що з початку нинішньої сесії вже ухвалено цілу низку реформаторських законопроектів, зокрема освітній, медичний, судовий і пенсійний, а в першому читанні — Виборчий кодекс. «Щодня український парламент ухвалює важливі для життя країни закони, ми демонструємо, що попри війну парламент працює. Це свідчення того, що ми не звернемо зі шляху євроінтеграції», — сказав він і зауважив, що наступного тижня буде розглянуто проект головного фінансового документу на 2018 рік.
А. Парубій зазначив, що всі ці реформи і перетворення в державі відбуваються на тлі агресії з боку Росії. Він висловив думку, що «мілітарна частина гібридної війни не є головною — є розуміння, що головною складовою такої війни є інформаційна». З огляду на це, наголосив Голова Верховної Ради, «треба докладати значних зусиль для того, аби ситуація в Україні була зрозумілою на Заході та в усьому світі». На його переконання, «Путін розуміє лише мову сили, і тому європейські партнери мають усвідомлювати, що українська армія забезпечує безпеку в усьому регіоні». А. Парубій також наголосив на важливості збереження санкцій проти Росії і солідарності з партнерами у цьому питанні, висловивши упевненість, що агресора буде зупинено, а кордони — відновлено.
Голова Верховної Ради висловив переконання, що парламенти України і Грузії мають великий потенціал для подальшого розвитку співпраці, а парламентська дипломатія — це гарний майданчик для акумулювання нових ідей. І цей потенціал нам потрібно використовувати сповна.

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua