Футбол. У Харкові відбулося виїзне засідання Федерації футболу України спільно з Всеукраїнською футбольною асоціацією студентів та Комітетом ФВС МОН України з питань реалізації програми розвитку студентського футболу, яка втілюється в рамках програми розвитку масового футболу в Україні. У заході взяли участь перший заступник голови Комітету ФФУ з розвитку футболу в регіонах Віктор Удовенко, президент ВФАС Олег Первушкін, заступник голови Харківської обласної федерації футболу Олександр Тюрін.

На порядку денному наради було питання стану студентського футболу в Харківській, Донецькій, Луганській, Полтавській та Сумській областях. Зокрема, розглядали наявність футбольної та іншої інфраструктури, її відповідність вимогам діючих стандартів, а також концепцію створення студентських футбольних клубів на базах вищих навчальних закладів та організацію системи змагань з футболу в форматі національної студентської ліги. Як було зазначено, нині в студентській футбольній лізі України немає жодної команди зі східного регіону, хоча загалом у цих областях налічується понад 110 вищих навчальних закладів.
Ректор Харківської державної зооветеринарної академії Валерій Головко запевнив усіх присутніх, що футбольна команда його навчального закладу з наступного року повернеться до складу учасників чемпіонату України з футболу серед ВНЗ. До речі, цей колектив 2008-го виграв студентську першість.
Віктор Удовенко розповів, що президент ФФУ Анатолій Коньков дуже серйозно ставиться до питання розвитку масового футболу, а студентський підрозділ є однією з найважливіших його складових. Прикро, але у всеукраїнських змаганнях беруть участь лише 10 команд. Тому головним завданням співробітництва ФФУ, ВФАС та МОН України є розширення студентської ліги щонайменше до 30 команд, а це — мінімум по одній від області. І це реально, бо в Україні нині налічується близько п’ятисот ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації, в яких навчається мільйон 750 тисяч студентів.
Зрозуміло, що харківською зустріччю справа не обмежиться. 19 лютого у Дніпропетровську відбудеться аналогічне засідання за участю представників Дніпропетровської, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей, АР Крим та Севастополя.