Народний депутат України Сергій Рибалка вважає, що депутати позбавили його посади голови Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності, оскільки владі не потрібен активний керівник фінансового комітету із власною позицією. Про це він заявив в коментарі телефоном для одного з телеканалів, перебуваючи в лікарні після проведеної операції.
«Уже третій рік виливають масу матеріалів, щоб скомпрометувати мене, оскільки владі потрібен «ручний» голова фінансового комітету, який не буде піднімати незручні питання, як-от відставка Голови НБУ, необхідні для проведення реформи фінансового сектору законопроекти, про Фонд гарантування вкладів та інше», — наголосив Сергій Рибалка.
Депутат нагадав, що ще два роки тому він разом з іншими колегами по фракції Радикальної партії написав заяву про складання повноважень глави фінансового комітету у зв’язку з виходом фракції з коаліції і переходом в опозицію.
«Мені б дуже хотілося бути в четвер у парламенті, щоб виступити зі своїм заключним словом, але через стан здоров’я не мав можливості цього зробити. Сподіваюся бути наступного тижня в парламенті. Маю сказати, що мені є чим пишатися за час свого головування в комітеті. Нам із колегами по комітету вдалося за цей час багато чого зробити. І я вдячний їм за це. Боротьба триває і час покаже, хто і що доброго зробив для держави», — сказав Сергій Рибалка.
Він нагадав, що проти нього немає жодного кримінального провадження, а його декларацію перевіряли вже багато разів різні антикорупційні органи.