Народний депутат, голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко вимагає розслідування щодо зняття з порядку денного законопроекту про заборону експорту необробленої деревини.
«Я розумію, що лісова мафія, яка тотально вирубує ліс і вивозить його в Китай, Туреччину та інші країни через так звані «фірми-прокладки», зареєстровані на Антильських островах, фінансово потужніша за профільні комітети Верховної Ради і громадськість. Але йдеться про порушення Регламенту парламенту, оскільки без Погоджувальної ради, комітетів та авторів ніхто не міг зняти із запланованого розгляду цей законопроект», — заявив М. Томенко під час брифінгу.
У зв’язку з цим він вимагає провести службове розслідування з метою з’ясування, за чиєю ініціативою з порядку денного було знято цей проект закону, котрий повинен був розглядатися в сесійній залі.
«На жаль, історія з цим документом дає підстави говорити, що знову в парламенті гроші «ходять» за законопроектами. Точніше, за тим, щоб не ухвалювати певні проекти, які наводять порядок в Україні і борються з корупцією», — зазначив народний депутат.
Микола Томенко підкреслив, що як один із авторів цього законо-
проекту та голова профільного комітету робитиме все, щоб зупинити корупційну лісову мафію і вже найближчим часом заборонити вивезення української деревини за кордон.