Броньовану розвідувально-дозорну машину (БРДМ) з підвищеною прохідністю на суші, здатну без зупинки долати водні перешкоди, отримали вартові Могилів-Подільського прикордонного загону.

На знімку: нову броньовану розвідувально-дозорну машину для прикордонників придбали за кошти бюджету Вінниччини.

Фото з сайту Вінницької ОДА.

Техніку для прикордонників придбали за кошти бюджету Вінницької області у рамках реалізації комплексної оборонної програми на 2016—2020 роки. Її вартість — майже 1,5 мільйона гривень. Понад 200 кілометрів кордону на території Вінниччини охороняють вартові загону. Основна ділянка рубежу проходить по річці Дністер і межує з сусідньою Молдовою. Решта припадає на сушу з гористою місцевістю і розділяє нашу територію з невизнаною Придністровською Молдавською Республікою (ПМР).
Документи на БРДМ вручив у присутності особового складу загону голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. Їх отримав керівник загону Юрій Василик. Начальник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Сергій Косік зазначив, що за сприяння обласної влади відновлено інфраструктуру відділу прикордонної служби «Студена» на кордоні з ПМР, а також здійснено низку заходів для зміцнення рубежу на цій ділянці. Продовжується будівництво 18-квартирного житлового будинку для прикордонників, відновлено автомобільний парк. Матеріальну допомогу отримують сім’ї вартових, які загинули у боях з російсько-терористичними військами.
На знак подяки за допомогу в облаштуванні державного кордону та вирішенні соціально-побутових питань особового складу загону генерал-лейтенант вручив керівнику Вінниччини подяку Державної прикордонної служби України. За сумлінну службу відзнак удостоєно деяких прикордонників. Учасники зустрічі поклали квіти до меморіального комплексу на честь побратимів, які віддали життя, захищаючи державу.