Майже на метр за останній тиждень піднявся рівень води в річці Західний Буг на кордоні Львівської та Волинської областей. Дещо повільніше прибуває вода і в річках басейну Прип’яті. Тож на Волині триває серйозна підготовка до весняного водопілля.
Яким воно буде, залежатиме від того, як часто і якої інтенсивності випадатимуть опади в другій половині лютого-березні. За минулий рік, приміром, їх випало 120 відсотків від середньорічної норми.
Як розповів начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук, готуючись до прийому повеневих вод, в області проведено перевірку всіх гідротехнічних споруд, магістральних каналів і каналів внутрішньогосподарської меліоративної мережі. Завершується ремонт насосів на польдерних системах. В області вже включено в роботу дев’ять із 47 насосних станцій, відкачано майже чотири мільйони кубометрів води. У всіх управліннях водного господарства створено аварійні бригади, формують запаси піску, мішків, каменю. Тобто робиться все, щоб прихід великої води не застав область зненацька.
Волинська область.