Представники від Рівненщини взяли участь у парламентських слуханнях на тему державної молодіжної політики в умовах децентралізації. Досвідом упровадження в області Пластової методики ділилися з колегами з усієї України начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпський, а також голова Окружної Пластової Ради Рівненської округи пласту — НСОУ Юрій Шадим (на знімку).

Рівняни розповіли, зокрема, про те, що у 2016 році в області створили Пластову оселю «Волошки», оскільки розташувалася вона в селі з такою назвою. Її розмістили у приміщенні малокомплектної школи, яку реорганізували в новий тип навчального закладу, а також відремонтували. Пластова оселя укомплектована класами для тренінгів, їдальнею. На її території облаштували стаціонарні місця для спортивних занять, для таборування та місце під ватру на відкритому повітрі.
Ідея створення аналогічних центрів сьогодні підтримується й іншими районами Рівненщини. Особливо це актуально в умовах децентралізації, оскільки під час оптимізації шкіл на території ново-створених громад будуть вивільнятися приміщення, на базі яких можна і потрібно створювати такі виховні 
центри.
Заклад є комунальним, нинішнього року для його роботи з обласного бюджету спрямували 200 тисяч гривень. Тут проводять патріотичні заходи, вишколи провідників, таборові сезони. Уже другий рік поспіль у «Волошках» гостюють пластуни зі сходу. Тобто молодь має можливість розвиватися, є комфортні умови для її самореалізації.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.

Фото надано прес-службою Рівненської ОДА.