На Кіровоградщині загальна заборгованість за спожитий населенням газ за всі попередні роки становить майже 63 млн. грн. За інформацією директора департаменту ЖКГ облдержадміністрації Ольги Довжук, заборгованість підприємств та організацій, що фінансуються з державного бюджету, становить 4,7 млн. грн., а тих, що фінансуються з місцевих скарбниць, — 24,4 млн. грн.

Системні розрахунки підприємств комунальної теплоенергетики — на постійному контролі обласної влади, стверджує заступник голови ОДА Олександр Чернявський. Проте, за оперативними даними, з початку року ці підприємства заплатили за спожите лише 45,3 відсотка. Тож через значну заборгованість НАК «Нафтогаз України» обмежив до технологічного мінімуму постачання газу в Кіровоградську та ще десять областей України, про що повідомила прес-служба компанії. Поштовхом до цього стали борги, які в цілому перевищили 25 млрд. грн.

Компанія направила телеграми керівникам областей про те, що постачання енергоносія превентивно обмежується до технологічного мінімуму в зв’язку з порушенням умов договорів і накопиченням значної заборгованості за спожитий газ.