Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко передали сертифікат на три мільйони гривень благодійної допомоги для організації Міжнародного архітектурного конкурсу зі створення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності.

 


Також у присутності глави держави було підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством культури України, компанією Hossbach Lehmhaus GbR та Благодійним фондом Порошенка. Підпис під документом поставили голова Всеукраїнської благодійної організації «Благодійний фонд Порошенка» Марина Порошенко, міністр культури Євген Нищук та керуючий партнер Hossbach Lehmhaus GbR, організатор архітектурного конкурсу Бенджамін Хоссбах.


«Сподіваюся, що високий професіоналізм Бенджаміна і компанії Hossbach Lehmhaus GbR, високий статус і рівень учасників конкурсу дадуть змогу створити той Музей та Меморіал Небесної Сотні, який буде гідний наших героїв», — зазначив Президент.


П. Порошенко закликав усіх небайдужих узяти участь у максимально активному обговоренні проекту. «Бо це не має бути проект одного архітектора, Президента, уряду чи Мінкульту. Це має бути наш спільний загальноукраїнський проект», — підкреслив Президент і висловив упевненість у тому, що його буде успішно реалізовано, та закликав «не втрачати жодного дня».


«Будуть виділені перші гроші — три мільйони гривень наших особистих коштів для того, щоб конкурс було запущено», — сказав Петро Порошенко та висловив сподівання на пожертви інших благодійників, які можуть приєднатися до цього проекту. «Це також не просто внесок, а демонстрація важливості для кожного українця відзначення святого для кожного з нас — увічнення Героїв Небесної Сотні та Революції Гідності», — сказав він.


Голова Благодійного фонду Марина Порошенко зазначила, що нині дуже хвилююча подія, адже Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні і Музей Революції Гідності «нагадуватиме всім, яку високу ціну заплатив український народ за своє європейське майбутнє». «Ми пам’ятаємо, що 2013—2014 роки були сповнені злетом національної гідності. Ми справді відчули себе великим народом, творцем своєї історії. І сьогодні дуже важливо зберегти цю історію для наступних поколінь», — наголосила вона.


Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).