У рамках молодіжної акції «Українська політика та ЗМІ очима молоді» у Верховній Раді стажується молодь із різних регіонів України та діаспори. Акція триватиме до 22 листопада. Її організували міжфракційне депутатське об’єднання «Співпраця: Україна—Діаспора», Міністерство молоді та спорту, Міністерство інформаційної політики та Світовий конгрес українських молодіжних організацій.

 


40 молодих людей, з яких 30 діаспорян із Грузії, Молдови, Литви, Італії, Росії, Чехії, Фінляндії, Ізраїля, Словаччини, Естонії, Німеччини, Австралії, Угорщини, Румунії, Польщі, Аргентини, Греції, Бразилії, Франції, Казахстану i Сербії, стажуються у 10 народних депутатів.


Крім того, учасники акції ознайомляться з роботою Кабінету Міністрів, адміністрації Президента, органів місцевого самоврядування, центральних ЗМІ.


«Це перша така програма. Ми залучили молодь України і діаспори, щоб поліпшити між ними зв’язки. Ми всі разом робимо майбутнє для нашої України», — зазначив голова міжфракційного депутатського об’єднання «Співпраця: Україна—діаспора» Дмитро Лубінець.


Звертаючись до стажерів, парламентарій сказав: головне, щоб після повернення до своїх країн, ви на практиці реалізували свої знання. Це може бути, наприклад, збір допомоги для малозабезпечених громадян в Україні, відкриття сайтів для боротьби з російською пропагандою.


Міністр молоді та спорту Ігор Жданов наголосив, що завдяки численним спільним заходам міністерства та громадських організацій останніми роками молодіжна політика в Україні вийшла на якісно новий рівень.


«Дуже важливо, щоб під час стажування у Верховній Раді ви відвідали Тернопільську, Донецьку, Луганську, Запорізьку, Черкаську області та інші регіони України і побачили, як там живуть та працюють люди. Це буде корисно і цікаво. Ви зрозумієте, наскільки наша країна різноманітна», — сказав міністр.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.