Учора Голова Верховної Ради Андрій Парубій спільно з Президентом Петром Порошенком та Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом узяв участь у церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та в урочистостях з нагоди заснування Дня Десантно-штурмових військ (ДШВ) Збройних Сил України.


Звертаючись до суспільства під час урочистої церемонії до Дня ДШВ, Президент підкреслив: цьогоріч влада чи не вперше може відзвітувати, що одну з ключових вимог Революції Гідності виконано.


«Угода про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом з 1 вересня набула чинності, запроваджено безвізовий режим для українських громадян», — сказав він. 

 

 

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Також Президент повідомив, що в четвер він вирушає на Саміт Східного партнерства, щоб визначити нові проміжні цілі та рубежі на європейському шляху, бо кінцева наша мета — повноправне членство в найпрестижнішому союзі світу та остаточне повернення України до європейського дому. Президент підкреслив, що найгірше з пережитого країною та її народом за останні роки вже точно позаду. «Крок за кроком наша країна повертається на шлях економічного зростання та соціального розвитку. Ці, справді, позитивні зрушення оплачені великими втратами всього суспільства та досягнуті важкою працею кожного українця», — сказав П. Порошенко та закликав й надалі рухатися по тому правильному шляху, на який Україну вивели мільйони учасників Революції Гідності. «Вони ясно визначили дорогу, якою країні йти в майбутнє», — підкреслив Президент.