Учора завершилася міжнародна акція «Українська політика та ЗМІ очима молоді», в рамках якої 40 молодих громадян України та представники діаспори протягом тижня стажувалися у Верховній Раді. Також вони ознайомилися з роботою народних депутатів в округах, роботою органів виконавчої влади та місцевого самоврядування та діяльністю центральних ЗМІ.


Організаторами цієї акції стали міжфракційне депутатське об’єднання «Співпраця: Україна — діаспора», Міністерство молоді та спорту України, Міністерство інформаційної політики України, Світовий конгрес українських молодіжних організацій, громадська спілка «Промінь Україна».


Голова МДО «Співпраця: Україна — діаспора», народний депутат Дмитро Лубінець зазначив, що надзвичайно приємно підбивати підсумки в день річниці Революції Гідності, та подякував представникам діаспори, що вони знайшли можливість приїхати в Україну. «У своїх країнах ви розкажете, як важко розвиватися Україні в умовах війни. Але від кожного з нас залежить, як швидко закінчиться війна, і чи зможемо ми в ній перемогти», — зазначив парламентарій.


Голова Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослав Гочак висловив сподівання, що наступного року цю акцію буде продовжено, та наголосив, що коли реформи напрацьовуватимуться спільно з українською діаспорою, то результати будуть набагато кращі.