Сьогодні у Києві відкриється перший Український жіночий конгрес, організований за ініціативи міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді «Рівні можливості». Конгрес залучить майже 300 найактивніших жінок і чоловіків, успішних у політиці та бізнесі, представників неурядових організацій та медіа, щоб об’єднати їх довкола ідеї забезпечення ґендерної рівності в різних секторах українського суспільства як базового елементу сталого розвитку нашої держави.


У рамках конгресу відбудеться сім дискусійних панелей із питань посилення політичної та громадської участі жінок на різних рівнях, їх залучення до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із ґендерно обумовленим насильством, а також подолання ґендерних стереотипів та посилення ґендерної освіти і просвіти.


У тематичних обговореннях візьмуть участь перші особи держави, українські та іноземні парламентарії, представники уряду, міжнародних організацій, місцевого самоврядування, вітчизняні та закордонні експерти.


Таким чином, Український жіночий конгрес створить постійно діючу публічну платформу, яка сформує порядок денний з ґендерної політики для Верховної Ради, уряду, приватного і громадського секторів та медіа-спільноти.


Вл. інф.