Ювілей Вінницької обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова її колектив разом із багатьма гостями святкував в актовій залі щойно відкритого новозбудованого багатоповерхового хірургічного центру.

На знімку: колектив лікарні-іменинниці вітає народний депутат Сергій Кудлаєнко.

Фото з сайту Вінницької ОДА.

— Це найкращий подарунок до свята, — зазначив у своєму виступі на урочистостях голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. — Нові умови дадуть можливість розширити спектр хірургічної допомоги на сучасному рівні, сприятимуть ефективній роботі медиків і швидшому одужанню пацієнтів.
Керівник ОДА висловив подяку уряду за надання цільової субвенції на суму 145 мільйонів гривень для придбання обладнання для новозбудованого хірургічного центру. Від обласної влади іменинникам вручили сертифікат на 900 тисяч гривень для придбання сучасного мікроавтобуса. Ще 300 тисяч гривень на потреби закладу надано міською владою Вінниці. Вітання колективу найбільшого медичного закладу краю надіслали Голова Верховної Ради Андрій Парубій, Президент Петро Порошенко, керівник уряду Володимир Гройсман. Народний депутат Сергій Кудлаєнко підсолодив свято — у кожне з 20 стаціонарних та поліклінічне відділення його помічники доставили торти, загальна вага яких понад 300 кілограмів. Про постійну співпрацю з медичним закладом, починаючи з 1934 року, коли у Вінниці відкрили медичний інститут, говорив Герой України, ректор Вінницького національного медичного університету імені Пирогова Василь Мороз.
Починалися урочистості з нагоди ювілею з перегляду фільму про історію закладу, його традиції та надбання. Будівництво лікарні приурочили до 100-річчя від дня народження Миколи Пирогова у 1910-му. Завершили роботи у 1917-му. Нині у колективі працює понад 300 лікарів, загалом нараховується майже тисяча працівників. Протягом року вони надають допомогу 25 тисячам хворих. Завершили свято по-діловому — науково-практичною конференцією «Актуальні питання сучасної медицини».