Так думають політичні аналітики і прості буковинці. За результатами досліджень VoxUkraine щодо продуктивності народних обранців за три роки цього скликання, найефективніше за реформаторські закони у Верховній Раді голосує фракція «Народний фронт» — 79 відсотків.
У першій десятці найактивніших народних депутатів одразу п’ятеро представників «Народного фронту»: Микола Величкович, Олександр Кодола, Ігор Васюник, Олена Бойко та Ігор Гузь.
Чернівецькі ЗМІ також відзначили, що найактивнішим народним депутатом від Чернівецької області є голова фракції НФ Максим Бурбак. Він найчастіше присутній як на сторінках ЗМІ, телебаченні чи місцевих сайтах, так і на зустрічах з громадськістю у районах області.
Кожен термін, визначений для роботи в округах, Бурбак використовує максимально ефективно, він бере активну участь у роботі сесій Чернівецької міської та обласної рад. Демонструє доступність для людей, які звертаються із запитами. Тому буковинці вважають рейтинги, які виставляють «Народному фронту» аналітичні центри, штучно заниженими.
Підтримує буковинський загал і чітку позицію «Народного фронту» під час прийняття законів щодо російської агресії, окупації й деокупації анексованих територій.