Такі вимоги до держбюджету на наступний рік висуває Радикальна партія.

Олег Ляшко вважає підвищення пенсій і зарплат пріоритетом у держбюджеті.

Її лідер, народний депутат України Олег Ляшко, стверджує: без радикального підвищення доходів українців неможливо вирвати країну з бідності.
«Запропонована урядом мінімальна зарплата 3700 гривень на наступний рік не дасть змогу людям достойно жити, бо, за оцінками Мінсоцполітики, прожитковий мінімум у вересні вже був 3800 гривень. Тому наша команда пропонує встановити мінімальну зарплату з нового року на рівні 5000 гривень», — наголосив Ляшко.
Збільшення мінімальної зарплати дасть можливість радикально підняти й пенсії, зазначив політик.
«Мільйони українців живуть на мінімальну зарплату, до якої прив’язане зростання середньої зарплати та збільшення надходжень до Пенсійного фонду. Тому, переконаний, у нас буде можливість в наступному році підняти й пенсії. Ми хочемо, щоб пенсіонери отримали не на 100—200 гривень більше, а, як мінімум, на 1000. Мінімальна пенсія у 2018 році повинна бути 3000 гривень на місяць», — підкреслив лідер РПЛ.
Олег Ляшко переконаний, що збільшення соцстандартів у наступному році абсолютно реальне, якщо економіка  розвиватиметься.
«Бюджетні кошти треба витрачати не на субсидії, а на заміну вікон, дверей, котельних, теплотрас. Щоб люди менше споживали енергоносіїв та менше сплачували за комуналку. Крім того, потрібно підтримувати національного виробника — надавати дешеві кредити для бізнесу, відкривати нові ринки, модернізувати основні фонди, створювати робочі місця. Не менш важливою є підтримка села, оборона і безпека. Ось політика Радикальної партії, яку ми хочемо втілити  наступного року!» — підсумував О. Ляшко.

Фото надано прес-службою Радикальної партії.