Медики з обласної дитячої лікарні Херсона б’ють на сполох через дефіцит ліків для боротьби із рідкісною хворобою малечі — ювенільним ревматоїдним артритом. Якщо з цим запаленням суглобів вчасно не впоратися, воно може спричинити інвалідність, а в стаціонарі виникла нестача потрібних препаратів, оскільки держава профінансувала їх закупівлю лише частково. У батьків таких грошей також не знайшлося, адже курс лікування коштує майже шістдесят тисяч гривень на місяць!
З проханням про термінову допомогу люди в білих халатах звернулися до місцевих громад — і їх почули. На лікування від ревматоїдного артриту шістьох малюків з Білозерського, Великоолександрівського, Голопристанського районів тамтешні райради виділили з бюджетів загалом шістсот тисяч гривень. Лікування ще п’ятьох маленьких херсонців профінансувала міськрада обласного центру. Головний лікар обласної дитячої лікарні Інна Холодняк розповіла «Голосу України», що всього від небезпечного артриту тут лікують шістнадцять дітей, але на інших коштів уже вистачить.
Хоча не факт, що просити місцеві громади про допомогу не знадобиться і в наступному році. Адже реальна потреба в препаратах для медзакладу на 2018-й становить майже 36 мільйонів гривень, а фінансують цю статтю витрат заледве на десяту частину від необхідного.

Херсон.