Під час засідання Міжпарламентської ради «Україна—НАТО», яке відбулось у Брюсселі, однією з найважливіших була дискусія про трастові фонди. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

 

«Наші партнери по альянсу наполягають, щоб гроші використовувалися прозоро, — це абсолютно правильна позиція. Але і ми закликаємо не витрачати левову частину цих коштів на безкінечні семінари, перекладаючи їх, по суті, з кишені в кишеню, а дослухатися й більше враховувати справжні потреби України», — зазначила вона.


Перший заступник глави парламенту вважає, що в нашій країні потрібно збільшити програми з розмінування, медичної і психологічної реабілітації військових. Також треба проводити спеціальні тренінги для психологів-чоловіків, котрі працюватимуть із солдатами, інтенсивні курси англійської для наших воїнів. А ще потрібно більше проектів саме в оборонній сфері, зокрема, щодо захисту наших військових, розвитку аеророзвідки і збільшення кількості безпілотників.


Зачепила Ірина Геращенко й питання медичної реабілітації військовослужбовців. «За роки війни на сході 724 українські солдати пройшли лікування в 17 країнах НАТО і в трьох державах-партнерах. За це дякуємо», — сказала вона.


На її думку, НАТО і ЄС ще не повною мірою оцінюють той внесок, який робить сьогодні українська армія в питанні європейської безпеки, захищаючи в тому числі й їх країни від підлої орди.