Студенти Херсонського державного університету починають навчання за програмою подвійних дипломів. Про це повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки Олександр Співаковський на своїй сторінці у Facebook.
«Цього тижня зустрівся зі студентами Херсонського державного університету, котрі починають своє навчання за програмою подвійних дипломів. Уперше, крім молоді з факультету дошкільної та початкової освіти, на навчання до Поморської академії міста Слупськ (Польща) поїдуть майбутні програмісти (факультет фізики, математики та інформатики) й філологи (факультет іноземної філології)», — розповів парламентарій.
За його словами, «завдяки міжнародним зв’язкам університету молоді надаються унікальні можливості для власної капіталізації, адже за роки навчання ці хлопці і дівчата отримають подвоєний обсяг знань і компетентностей».
«Для цілеспрямованих і амбітних це може стати гарним стартовим майданчиком для реалізації себе в житті. А місцем застосування набутих знань, ідей, талантів для них мають стати рідне місто, рідна країна. На цьому я особливо наголосив, коли звертався до студентів. Якщо вони справді прагнуть кращої долі для себе, своїх дітей та онуків, то мають самі стати рушійною силою майбутніх перетворень на нашій землі», — підкреслив Олександр Співаковський.