Асоціація органів місцевого самоврядування в Луганській області налагоджує контакти з Радою Європи 

Нещодавно делегація з Луганщини взяла участь у Всесвітньому форумі демократії в Страсбурзі (Франція) і відвідала штаб-квартиру Ради Європи. За умовами Програми РЄ «Децентралізація та територіальна консолідація в Україні» в рамках роботи форуму луганчани обговорили проблеми ступеня контролю демократії, багатонаціонального та багатокультурного суспільства і розуміння демократичної культури.

 


Ще в травні члени делегації Луганщини познайомилися з представником РЄ Даніелем Попеску на регіональному форумі з децентралізації, який проходив у Краматорську. Голові Асоціації Володимиру Прокопенку (на знімку) вже є що розповісти про перебіг децентралізації та проблеми місцевого самоврядування на Луганщині, а також про бажання співпрацювати з фахівцями Офісу Ради Європи, брати участь у програмах РЄ задля розвитку системи місцевого самоврядування в Луганській області відповідно до європейських стандартів та кращих практик.


На сьогодні досягнуто домовленості про надання консультативної допомоги з боку фахівців Офісу РЄ під час підготовки та проведення обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування «Місцеві ініціативи». Нині в області здійснюється 36 соціальних проектів, для цього у поточному році з обласного бюджету виділено 5 мільйонів гривень.

Луганська область.


Фото надано автором.