Із 1 грудня почав працювати дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, які перетинають лінію зіткнення через КПВВ «Новотроїцьке». Про це повідомило Міністерство юстиції України.


Пункт відкрито спільними зусиллями Міністерства юстиції, Координаційного центру з надання правової допомоги та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй.


«Віднині тричі на тиждень громадяни зможуть отримати безоплатну юридичну консультацію у працівника бюро правової допомоги з усіх проблемних питань. Ми розуміємо, що для отримання повноцінної консультації на КПВВ у громадян може не бути часу. Але вони зможуть дізнатись, в якому найближчому бюро їм нададуть фахові юридичні поради та за яким телефоном вони зможуть отримати необхідну їм інформацію та допомогу з боку органів юстиції», — зазначив заступник міністра юстиції Сергій Петухов.


За його словами, безпосередньо на пункті пропуску українці з непідконтрольних територій зможуть отримати повну інформацію щодо того, як, наприклад, встановити факт народження чи смерті на окупованій території за українськими законами.


«Робота такого пункту на КПВВ «Майорськ» вже продемонструвала потребу в отриманні безоплатних правових консультацій громадянами, які перетинають лінію зіткнення. Впевнений, що відкритий сьогодні пункт стане саме тим місцем, де ми зможемо допомогти нашим громадянам, які потрапили в складну ситуацію через російську агресію та проведення АТО на сході нашої країни», — резюмував він.


В. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк у свою чергу зазначив: «Відкриття дистанційного пункту на лінії розмежування значно полегшує доступ до безоплатної правової допомоги, оскільки на тимчасово окупованій території ОРДО та ОРЛО були вимушено закриті усі центри системи БПД. Ми докладемо максимум зусиль для того, щоб громадяни, які перетинають лінію розмежування, отримали у нашому пункті не тільки правову консультацію, а й первинну правову допомогу».