Ми високо цінуємо співпрацю з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста щодо розв’язання гуманітарних проблем на сході України та виступаємо за активізацію нашого діалогу. На цьому під час зустрічі з головою делегації МКЧХ в Україні Аланом Ешліманом наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.


На зустрічі було обговорено низку питань, що стоять на порядку денному гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, зокрема щодо процедури супроводу процесу визволення утримуваних заручників та ремонту пішохідного мосту у Станиці Луганській. «Українська сторона робить усе можливе, щоб розблокувати процес звільнення заручників. Сподіваємося здійснити таке звільнення до Новорічних і Різдвяних свят», — зазначила І. Геращенко та наголосила, що представники України в гуманітарній підгрупі ТКГ продовжують з’ясування долі інших громадян України, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях, повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради.


***


Діти учасників АТО, військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців (м. Біла Церква), завітали до Верховної Ради. Ця екскурсія відбулась за сприяння Першого заступника Голови Верховної Ради Ірини Геращенко, заступника голови Комітету з питань євроінтеграції Марії Іонової, представника Президента в парламенті Ірини Луценко та білоцерківської ГО «Рада матерів та дружин учасників АТО».


Під час спілкування з дітьми Ірина Геращенко зазначила, що особисто знайома з багатьма їхніми батьками, воїнами—захисниками держави, яких шанує і поважає.

 


Екскурсія завершилася спільним фото на пам’ять біля експозиції «Прапор України» (на знімку), повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.