Не перешкоджати правосуддю


Політична партія «Народний фронт» закликає Міхеіла Саакашвілі пройти передбачені законом процедури і відповісти на всі питання, які мають до нього правоохоронці. Із таким закликом звернувся представник цієї парламентської фракції Андрій Тетерук.

«Регулярні заклики до масових заворушень, непокори владі, цинічний незаконний прорив кордону, нульова увага до війни Росії проти України, заклики знищити Нацгвардію — ці та інші факти свідчать, що Саакашвілі послідовно прагне делегітимізації цілої української держави, створення атмосфери хаосу і зневіри народу в те, що Україна має відбутися як самостійна держава», — наголосив народний депутат. Навіть якщо діяльність одіозного політика дійсно продиктована власними мотивами, вона все одно на руку тільки Кремлю, каже А. Тетерук. Генеральна прокуратура та Служба безпеки мають забезпечити оперативне, неупереджене повне кримінальне провадження стосовно М. Саакашвілі зі стовідсотковим дотриманням його процесуальних прав, каже парламентарій. Водночас він закликав прихильників політика не перешкоджати правосуддю.


Зберегти лісові господарства


Минулого місяця уряд на своєму засіданні затвердив Стратегію реформування лісового господарства до 2020 року. Цьому передувала велика робота над документом спільно з представниками асоціацій та державних лісових підприємств, каже представник фракції «Батьківщина» Сергій Євтушок. Однак урядовці всі напрацювання проігнорували, створивши фактично «чергового корупційного монстра, який утримуватиме всі ліси України», стверджує народний депутат. Активісти вимагають, щоб ухвалену стратегію скасували, мовляв, вона суперечить указу Президента, в якому Кабмін зобов’язується підвищити ефективність ведення лісового господарства, не допускаючи при цьому обмеження управлінської та фінансової економічної самостійності державних лісогосподарських підприємств. Натомість, на думку С. Євтушка, роботу над формуванням стратегічного плану дій необхідно продовжити.