Проект закону щодо забезпечення парламентського контролю (№ 7362), який передбачає надати право Верховній Раді України висловлення недовіри керівництву антикорупційних органів — НАБУ, САП, НАЗК і ДБР — розглядатиметься в сесійній залі тільки після широкого обговорення в парламентських комітетах та депутатських фракціях. Про це заявив голова фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов у коментарі журналістам у кулуарах парламенту.


«Ані суспільство, ані народних депутатів не задовольняє ситуація, яка склалася в правоохоронній системі, — сказав Герасимов. — Правоохоронні органи мають боротися зі злочинністю та корупцією, а не з’ясовувати стосунки. Ми всі отримали інформацію про серйозні порушення законів у цій системі. Парламент не може стояти осторонь, оскільки верховенство права — це ключова позиція, яку ми маємо захищати. Саме тому я поставив свій підпис під проектом закону № 7362, яким посилюється парламентський контроль у сфері верховенства права. Цей проект закону був зареєстрований 6 грудня. Ви знаєте чітку позицію Президента Україна та фракції БПП — надважливі закони не ухвалюватимуться в сесійній залі без широкого обговорення з громадськістю, експертами та народними депутатами. Є чітка регламентна норма — протягом 14 днів народні депутати мають змогу внести альтернативні законопроекти. Ми відкриті для широкої дискусії».


А. Герасимов також наголосив, що в законопроекті № 7362 немає жодних прізвищ чи назв правоохоронних органів: «У проекті закону йдеться лише про забезпечення верховенства права».