Завдяки співпраці з польською фірмою «Sniezka» на базі Тернопільського вищого професійного училища № 4 імені Михайла Паращука відкрили сучасну лабораторію для малярів. На умовах співфінансування за рахунок коштів компанії та навчального закладу облаштували кабінет для теоретичної підготовки з використання матеріалів «Sniezkа», навчальну майстерню, а також кабінет і навчальну майстерню для використання лакофарбових матеріалів фірми «VIDARON», яка входить в систему «Sniezka».

Справа наліво: Віктор Овчарук, Степан Барна, Іван Грищук, Марек Павлусь та Леонід Бицюра.

Фото з сайту обласної ради.

Участь в офіційному відкритті сучасної лабораторії з професій «Маляр», «Столяр» взяли голови обласної ради Віктор Овчарук та облдержадміністрації Степан Барна, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, керівники компанії «Sniezka — Україна» та навчального закладу.
«Тішить те, що керівництво та колектив училища активно впроваджують проекти державно-приватного партнерства щодо залучення у навчально-виробничий процес інвестицій бізнесу, про що свідчить сьогоднішня подія. Це дасть можливість навчати учнів, використовуючи інноваційні технології та матеріали, забезпечувати підготовку сучасного висококваліфікованого робітника, конкурентоспроможного на ринку праці. Дуже хотілося б, щоб і інші навчальні заклади брали з вас приклад», — зазначив Віктор Овчарук.
«Дуже приємно, що бізнес повертається до освіти. І завдяки співпраці бізнесу, освіти та влади у нас виникає можливість готувати висококваліфікованих працівників за новітніми технологіями з використанням сучасних матеріалів», — на цьому наголосив директор вищого професійного училища Іван Грищук під час відкриття навчально-практичного центру.
Водночас він зауважив, що фірма «Sniezka» працює на ринку лакофарбових матеріалів уже давно і має європейське ім’я.
«Сьогодні наші учні можуть користуватися матеріалами компанії та здобувати практичні навики. Водночас розвиток бізнесу потребує висококваліфікованих кадрів для всієї економіки України і, зокрема, для будівельної галузі. Також така співпраця приносить користь не тільки навчальному закладу і фірмі, а й учням, які здобувають знання і вміння користуватися сучасними матеріалами, що дасть їм змогу комфортно почуватися на ринку праці», — підсумував директор закладу.
У свою чергу, підкреслив генеральний директор компанії «Sniezka — Україна» пан Марек Павлусь, це вже 9 заклад, де в рамках спільного партнерства запрацює така лабораторія.
«2017-й для нас насправді продуктивний. Адже цього року навчальні центри ми відкрили у п’яти навчальних закладах, зокрема, у Рівному, Ужгороді, Вінниці, Броварах і Тернополі. Ми об’єднали свої зусилля для того, щоб професійна освіта в Україні набувала ефективності та стала популярною серед молоді. Як бачимо, кожна із сторін державно-приватного партнерства дотримується своїх зобов’язань, тож нам вдалося втілити всі заплановані ініціативи», — підсумував пан Марек Павлусь.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопільська область.