Лісівники Закарпаття в межах акції «Кожному птаху — будинок та годівничка» передали кольорові подарунки в дитсадки й школи Ужгорода.

Ідея створення годівниць народилася давно, однак таких розмальованих (на знімку), як цьогоріч, ще не було. Хатинки для підгодівлі птахів у зимові морози виготовлялися лісівниками області. Кожен держлісгосп долучився до акції, а допомагали розмальовувати й прикрашати будиночки птаству учні шкільних лісництв і гуртківці освітніх закладів. Передати замовлення саме туди вирішили, щоб хлопчики й дівчатка самі відчували, як слід допомагати нашим крилатим друзям, могли спостерігати за птахами. Першим закладом, куди завітали лісівники, стала ужгородська школа № 15. Участь у заході взяли перший заступник начальника обллісмисливгоспу Ігор Коцур, секретар Ужгородської міської ради Андріана Сушко, начальник міського управління освіти Оксана Бабунич, директор ЗОШ № 15 Володимир Поліщук, учителі та малеча.
— Сьогодні ми бачимо багато діточок, які з великим задоволенням узяли участь у розвішуванні годівничок та підгодівлі птахів. Перша партія годівничок була передана до Ужгорода — до школи № 15, навчально-виховного комплексу «Первоцвіт» та дитсадка № 42, — розповідає Ігор Коцур. — Дуже важливо, щоб діти піклувалися про птахів, дбали про них узимку, оберігали гнізда влітку... Особлива подяка нашим художникам — Наталії Хухрі, яка долучилася до акції, учням з Ужгородського й Хустського шкільних лісництв за оформлення годівниць!

Василь НИТКА.
Фото надане обллісмисливгоспом.

Закарпатська область.