Фракція Радикальної партії зробила електрокари доступними для українців. Завдяки поправці РПЛ до Податкового кодексу електромобілі звільнено від імпортного ПДВ.
«Ми здешевили їх на 30 відсотків, скасувавши спочатку імпортне мито, а тепер й імпортні ПДВ та акциз! Кількість електромобілів у країні завдяки нашим ініціативам вже зросла вдвічі, і це лише початок. Україна — в ТОП-5 у світі за темпами розвитку індустрії. А тепер стане абсолютним лідером!», — наголосив О. Ляшко (на знімку).

Співавтор поправки радикал Віктор Галасюк зауважив, що електротранспорт — це незалежність від пального, яке імпортується з Росії та Білорусі, а також чисте повітря та інновації — напрям, яким прямує світ.
«В Європі за 10 років планують критично обмежити виробництво автівок із традиційними двигунами. Тому треба вже сьогодні давати стимули для інновацій, звільняти від податків автомобілі, щоб через 10 років не думати, як ввозити з Європи непотріб і робити знижки на нього! Давайте діяти активно на майбутнє, а не наздоганяти потім лідерів!», — підкреслив В. Галасюк.
Також команда Олега Ляшка добилася ухвалення прогресивних правок про зниження ренти на видобуток газу з 28 відсотків до 6 і 12, а також про розстрочку імпортного ПДВ на виробниче обладнання на два роки, щоб провести масштабну модернізацію підприємств в Україні.
«Розвиток промисловості, створення нових робочих місць для українців, підвищення доходів громадян та доступність екологічних видів транспорту — пріоритети для нашої команди», — зазначив О. Ляшко.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.
Фото надано прес-службою депутата.