КИЇВ:

Як повідомляється на сайті Національної поліції, у ході, що стартувала у парку Тараса Шевченка, взяли участь майже 2,5 тис. осіб. Тисяча поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії забезпечила супровід колони до Майдану Незалежності. 

 


Ходу очолили народні депутати України Єгор Соболєв, Володимир Парасюк, Семен Семенченко. На своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат України Сергій Лещенко заявив, що на «антикорупційному марші було не менш як 10 000 громадян».


За повідомленням ЗМІ, хода відбулася під гаслами «Я хочу жити без корупції», «Досить красти», «Україна без олігархів», «Руки геть від НАБУ» та «Свободу Саакашвілі». Нагадаємо, що екс-президент Грузії був затриманий 8 грудня. За версією очільника ГПУ Юрія Луценка, лідер «Руху нових сил» отримав від олігарха-утікача Сергія Курченка 500 тисяч доларів на свою діяльність, зокрема протести в Україні, в обмін Саакашвілі мав посприяти бізнес-інтересам Курченка.


Того ж дня на Майдані Незалежності відбулося віче. Як повідомляє Укрінформ, член політради «Руху нових сил» Ольга Галабала висунула чотири вимоги активістів до Верховної Ради:


«Перша — закон про імпічмент, друга — закон про Антикорупційний суд, третя — у другому читанні прийняти закон про вибори (проект Виборчого кодексу. — Ред.) і четверта — відставка Генерального прокурора Юрія Луценка».
Учасники «Маршу за імпічмент» пройшли ходою до слідчого ізолятора, де утримується Михайло Саакашвілі, і до будівлі Генпрокуратури.

Фото Володимира ТАРАСОВА (Укрінформ).